Manchester United veel interesse in Borussia Dortmund ster-speler Erling Haaland

Geruchten gaan dat Manchester United zeer veel interesse heeft in Borussia Dortmund-ster Erling Haaland en noemt de speler dé ideale centrale spits voor de komende transferperiode van de zomer. Na veel speculatie in de afgelopen maanden, meldde Manchester Evening News dat Ole Gunnar Solskjaer en de nieuw aangestelde voetbaldirecteur van Manchester United, John Murtough, het er onderling over eens zijn dat Haaland de ideale langetermijnvervanger zou zijn voor Romelu Lukaku.

Clausule van 75 miljoen euro

Het is niet de eerste keer dat de Manchester United-manager interesse heeft getoond in de 20-jarige, nadat hij afgelopen januari had geprobeerd de spits te contracteren van Red Bull Salzburg. Echter werd deze strijd verloren van Borussia Dortmund. De persoonlijke geschiedenis van Solskjaer met Haaland gaat echter nog verder terug dan dat. Solskjaer was manager van Molde op hetzelfde moment dat Haaland zijn carrière bij de club begon als een jonge speler die op zoek was naar een doorbraak.

Naar verluidt heeft Haaland een vrijgaveclausule in zijn contract van ongeveer ongeveer € 75 miljoen. Borussia Dortmund wordt mogelijk gedwongen om de jonge ster eerder te verkopen dan oorspronkelijk gepland vanwege huidige financiële problemen die zijn onstaan door de coronavirus en het daardoor ontstaan van vele kostenposten.

Haaland voor een select aantal club weggelegd

Vermoedelijk dat Borussia Dortmund een bedrag van rond de 150 miljoen euro zal vragen. Dit werd onlangs door het Duitse BILD Sport naar buiten gebracht. Bovendien zou Haaland zelf een loon van ongeveer £ 350.000 per week vragen. Met een prijskaartje en loonwens van deze hoogtes weet Borussia Dortmund dat er maar een klein aantal clubs is dat de Noor zich kan veroorloven.

Welke voetbalclub uiteindelijk zich de gelukkige mag noemen met Haaland in de selectie blijft nog even spannend. Op Voetbalonline.org houden we het uiteraard nauwlettend in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

toggle off
Gokreclame uitschakelen.