UEFA overweegt een Champions League-finale in New York

Als Europese competitie werd de Champions League-finale altijd in een Europees stadion gehouden. Al lijkt daar nu mogelijk verandering in te kunnen komen. De nieuwste voorstellen voor het prestigieuze toernooi zijn nu in de maak en er zweven momenteel veel ideeën rond in de UEFA-wereld. In het seizoen 2023/24 komt er een einde aan het huidige Champions League-format. De officiële afronding van het vernieuwingsproject is nog niet beslist, de voorstellen worden momenteel opgesteld.

Een nieuw Champions League-format

Een voorstel in het bijzonder omvat een wijziging van het toernooiformat, met een model van 36 teams een mogelijkheid voor de elite-competitie. Dus in plaats van de 32 plaatsen die momenteel beschikbaar zijn, zal de UEFA een “Zwitsers model” aannemen, dat op dit moment een heel andere structuur heeft dan het formaat. Op dit moment zijn er de acht groepsfase bestaande uit vier teams in elk voorafgaand aan de knock-outfase van de competitie.

Hoe werkt het?

Met 36 teams die zich kwalificeren voor het toernooi, wordt voorgesteld dat elk team 10 opeenvolgende wedstrijden zal spelen – vijf thuis en vijf uit. Vervolgens worden alle teams in een ranglijst geplaatst om te bepalen wie zich kwalificeert voor de knock-outfase.
De acht beste teams van de ranglijst kwalificeren zich automatisch. Om de resterende acht vakken te vullen, gaan de volgende 16 partijen in de ranglijst naar een nieuwe playoff-ronde om te beslissen wie er doorgaat in de competitie.
Niet alle Europese competities zijn momenteel echter blij met het voorstel, aangezien de UEFA te maken krijgt met enige terugslag met betrekking tot de congestie van de Europese wedstrijden, als de nieuwe voorstellen worden bevestigd.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.